субота, 4 квітня 2020 р.

Смаколики на Великдень від моїх олімпійців. 10 клас


Тістечка бісквітні нарізні  «СОЛОДКА МРІЯ»
Автор:   Лєнькова Ксенія Іванівна
Вчитель:   Іванович Тамара Іванівна




Рецепт приготування
Час приготування: 3,5 – 4 години.
  Кількість:  20 шт.
Компоненти, матеріали:
Для тіста
      6 яєць,
      210 гр. цукру,
      50 гр. какао,
      0,5 ч. л. солі,
      130 гр. борошна.
Для крему
      300 мл. молока,                  1 ст. л. лимонного соку,
      3 банани,                            350 гр. масла,
      50 гр. масла,                       3 ст. л. цукрової пудри,
      2 жовтки,                           шафран,
      30 гр. крохмалю,
      120 гр. цукру.
Для помадки
      3 ст. л. сметани,                3 ст. л. какао,
      50 гр. масла,                       3 ст. л. цукру.   

Покроковий рецепт приготування чи послідовність виготовлення:
Приготування класичного шоколадного бісквіту:
1.    Ретельно відділити білки від жовтків.
2.    Білки з дрібкою солі збити міксером до густої піни.
3.    Додаючи поступово цукор невеликими порціями продовжувати збивати білки до повного розчинення цукру і до стійких піків.


4.    На невеликій швидкості, додаючи по одному, вмішати жовтки.
5.    Поступово (у кілька прийомів) додати борошно, акуратно і ретельно вимішати тісто.


6.    Вилити тісто на деко застелене пергаментом. Розрівняти поверхню.
7.    Випікати 40-45 хв. при температурі 180 0С.


Приготування бананового крему:
1.       Банани почистити, порізати на шматочки.
2.      На сковорідці розігріти 50 гр. масла, додати до нього банани, скроплені лимонним соком і тушкувати, помішуючи, до м’якості.


3.      Додати цукор і довести до кипіння.
4.      Перекласти суміш у каструлю з товстим дном, додати молоко, крохмаль, жовток і сіль, добре розмішати і проварити до загустіння. Потім добре вистудити.
5.      350 гр. масла збити з цукровою пудрою до побіління.
6.      Додаючи по 1 ст. л. вистиглий заварний крем, продовжити збивання крему до густоти і однорідності.


Приготування помадки:
1.    У каструлі з товстим дном ретельно змішати какао, сметану, масло і цукор.
2.    На невеликому вогні закип’ятити помадку, проварити до загустіння.

Формування тістечок:
1.    Бісквіт розрізати по горизонталі на дві частини.
2.    Просочити нижній корж какао.


3.    Викласти на нього крем (залишивши частину для оздоблення).
4.    Накрити верхнім коржом. Його також просочити какао.


5.    Нанести на верхній корж злегка вистиглу помадку і розрівняти її.
6.    Обрізати боки бісквіта, вирівнюючи їх.
7.    Нарізати бісквіт на порційні тістечка
8.      За допомогою кондитерського мішка із насадкою зірочка оздобити тістечка.



Смакувати за вподобанням з кавою, гарячим шоколадом