пʼятниця, 2 липня 2021 р.

Тінь ручної роботи в Альгаурін-де-ла-Торре

 В Альхаурін-де-ла-Торре роками на пішохідних зонах встановлюють пластикові брезенти, але цього літа колір перебрав літній дах . На центральній вулиці Малаги тінь виготовляється вручну з вовни та гачком.

     Сім жінок та вчителька Єва Пачеко місяцями плели нові тенти в центрі Альгаурін-де-ла-Торре. Все було задумано в Департаменті навколишнього середовища. З одного боку, вони хотіли зменшити використання пластмас. З іншого боку, вони прагнули знайти більш декоративне рішення, беручи до уваги, що місто вже готується до свого ярмаркового тижня. Виконуюча обов'язки радника з цього напрямку Марина Браво пояснює основу проекту: "Ми хотіли змінити концепцію одноразового оздоблення". Ось чому вони вирішили знайти вчителя в’язання гачком, щоб закінчити цю ініціативу: перетворивши весь процес на комунальну майстерню, доступну сусідам. Єва Пачеко викладає уроки в’язання гачком у галантереї Кінкалла. "Вони зв'язалися зі мною, ми познайомились і почали працювати", - пояснює він SUR. Потім на початку січня було відкрито майстерню. Наймолодшому учаснику було 48 років. Найстаршій, пані Магдалині, - 94 роки. До 30 квітня вони збирались один раз на тиждень, по середах з десятої до першої, в Центрі дель Мер. "Я дала їм декілька невеликих вказівок, але кожен зробив дизайн так, як вони хотіли", - каже вчителька, яка підтверджує, що вони працювали "з хорошими темпами", щоб встигнути до визначеного терміну.

  Килимки покривають вулицю, яка з’єднує площу Сан-Себастьяна зі Старим кварталом. Всі вони разом займають площу приблизно 500 квадратних метрів та довжину близько 84 метрів та ширину 7 метрів .