пʼятниця, 4 вересня 2020 р.

Чергове випробування Starship SN6. Вересень 2020

Чергова спроба SpaceX Starship SN6   стрибнути на висоту 150 метрів. Зоряний корабель SN6 оснащений Raptor SN29 для тестового польоту.

Трансляція спроби прототипу "Starship" досягнути 150-метрової висоти :
https://youtu.be/AKA-r2lt8uc




У понеділок під час онлайн конференції Ілон Макс, говорячи про побудову поселення на Марсі до 2050 року, заначив, що на першопроходьців чекає багато ризиків.
«Суть не в тому, щоб просто дістатися до Марса. Завданням є створення на планеті бази, та згодом побудови там міста, яке було б спроможне функціонувати автономно».
«Я хочу звернути увагу на те, що це буде дуже складна і небезпечна робота, вона не для слабких духом. Шанси того, що ви загинете досить високі. Це буде дуже, дуже складна робота, але, якщо усе вдасться – це буде дійсно грандіозно».
Для колонізації Червоної планети Маск планує використовувати корабель «Starship», його прототип учора зміг досягнути висоти 150 метрів. Планується, що готовий апарат зможе доставити до Марса 100 пасажирів, або 100 тон вантажу.
«Ми досить швидко прогресуємо. Найбільше мене вражає прогрес у створені засобів виробництва «Starship». Торік у нас не було нічого, а сьогодні у нас є досить потужні засоби виробництва. Тому ми можемо робити прототипи все швидше і швидше».